1. Home
  • Add a Discussion
Add

A attempted to add 10. 2 digit numbers one of them P was the reverse of one of the other if P was replaced by another 2 digit number Q and it's reverse was replaced by the reverse of Q the average of number is 6.6 more? Find the difference between the sum of digit of Q and P?

1 Comment
pavan ananthula 1 month ago
3
Harish 1 year ago
The answer is 24/35..

Let the no of managers be (x), the no of executives be (y) and the no of workers be (z).

According to the qn...

35000 = [43000*x + 32000*y]/(x+y).....(1)

and..

26000 = [32000*y + 24000*z]/(y+z).....(2)

From eqn (2)..u get

6000y = 2000z.

y = z/3......(3)

from eqn (1) u get..

8000x = 3000y

x= 3/8(y) => 3/8 * 1/3 (z)....

x = z/8...(4)..

From eqn (3) and (4),

x:y:z => z/8: z/3 : z

x:y:z is 3:8:24 => workforce for z is 24/35..

Some amount out of Rs 6000 was lent out at 10% per annum and the rest amount @ 20% per annum and thus in 4 yeras the total interest from both the amounts collected was Rs 3400 . What is the amount which was lent out @ 10 % per annum?
Please help me solve this problem by alligation method and not by conventional method .

  1. A 2500 12%
  2. B 2800 12%
  3. C 3200 9%
  4. D 3500 67%
Skip
1 Thanks 33 Attempts 2 Comments
Anton Menezes 1 year ago
Hi Farhan,

The Alligation Method is perhaps not the best way to solve this question - particularly if you are not well-versed in it. What Kakoli has shared is the right way to use the Alligation method. And you'll get the final answer as 3500. Let me know if you still have any doubts with this. @Kakoli, there is a minor error in your calculation though. You should get the ratio as 7:5 and not 9:5.

Modern electronic shop sold the 30% hardware at the profit of 50% and 90% software at the profit of 10%. The average profit percent of the Modern electronics shop is, if it sells only these two kinds of items:

  1. A 15 17%
  2. B 20 67%
  3. C 25 17%
  4. D 45 0%
Skip
24 Attempts 2 Comments
Aakash Jaiswal 1 year ago
I think the question has a lot of missing information.



For answering this, let us assume the number of hardware and software items to be equal to 100.

CP of total hardware be Rs 100 and total software item be Rs 100.



for software:



30% goods = 30 goods and CP of 30 goods = Rs 30

profit of 50 percent means selling of each good at (1.5 x 30) = 45 Rs

profit = Rs (45 - 30) = Rs 15

for hardware:

90% goods = 90 goods and cp of 90 goods = Rs 90.

profit of 10 percent means selling each good at (1.1 x 90) = Rs 99

profit = Rs (99 - 90) = Rs 9



Profit percent = (9 + 15)/total Cp

total cp = 30 + 90 Rs



So profit percent = ((15 + 9)/ 120) x 100

20 % ans

An elevator has a weight limit of 630 kg. It is carrying a group of people of whom the heaviest weighs 57 kg and the lightest weighs 53 kg. What is the maximum possible number of people in the group?

  1. A 11 63%
  2. B 10 7%
  3. C 9 19%
  4. D 12 11%
  5. E 13 0%
Skip
2 Thanks 27 Attempts 3 Comments
Aditya trupta Pattanaik 1 year ago
see here total weight limit is 630 ; & max + min is 110 ; so remaining 520 . so even if we get all other's weight to be equal i.e 53 ; then also max possible number of people is 520/53 = 9. XX ; so max number of people in the group can be 2+9 = 11

#Algebra #Quant100
The average height of four brothers is 4.5 feet. If the heights of the four brothers are distinct integral multiples of a foot, then the average of the heights of the two tallest brothers cannot exceed

  1. A 7 16%
  2. B 7.5 55%
  3. C 8 10%
  4. D 8.5 19%
Skip
2 Thanks 31 Attempts 1 Comment
Sterbin Stephen 1 year ago
For us to find the maximum possible avg heights ( which means maximum heights ) of the two tallest brother, the heights of the other two brothers must be minimum. As only integers are possible, they are definitely 1 and 2.


Now as avg is 4.5, total is to be 18.


As the sum of heights of the shorter brothers add up to 3, the sum of tallest 2 brothers is 15 and the average is 7.5 maximum.

#QuestionoftheDay
Each question is followed by two statements A and B. Indicate your responses based on the following directives:

Mark (1) if the question can be answered using A alone but not using B alone.
Mark (2) if the question can be answered using B alone but not using A alone.
Mark (3) if the question can be answered using A and B together, but not using either A or B alone.
Mark (4) if the question cannot be answered even using A and B together.

The average weight of a class of 100 students is 45 kg. The class consists of two sections, I and II, each with 50 students. The average weight, WI, of Section I is smaller than the average weight, WII, of Section II. If the heaviest student, say Deepak, of Section II is moved to Section I, and the lightest Student, say Poonam, of Section I is moved to Section II, then the average weights of the two sections are switched, i.e., the average weight of Section I becomes WII and that of Section II becomes WI. What is the weight of Poonam?

A. WII – WI = 1.0
B. Moving Deepak from Section II to I (without any move from I to II) makes the average
weights of the two sections equal.

  1. A 1 6%
  2. B 2 31%
  3. C 3 38%
  4. D 4 25%
Skip
16 Attempts 1 Comment
Sai Teja Ramanujam 1 year ago
3

Ten years ago, the ages of the members of a joint family of eight people added up to 231 years.
Three years later, one member died at the age of 60 years and a child was born during the same year. After another three years, one more member died, again at 60, and a child was born during the same year. The current average age of this eight-member joint family is nearest to

  1. A 23 44%
  2. B 22 13%
  3. C 21 19%
  4. D 25 6%
  5. E 24 19%
Skip
16 Attempts 1 Comment
Abhijit 1 year ago
age 10 yrs ago 231

age after 3 years=231+8x3=255

one person died ans a child born so sum of age =195

after 3 more years sum of age=195+24=219

one more person died so sum of age=219-60=159

so after 4 more years sum of age=159+32=191

avg age = 191/8

23.9~24

There are 29 men in group A and 11 men in group B. The total weight of all the men in the two groups together is 2190 kg. It is known that the total weight (in kg) of men in each group is a four-digit number. Find the sum of the average weights of the two groups. if the average weight of each group (in kg) is an integer.

  1. A 114 0%
  2. B 132 57%
  3. C 150 14%
  4. D Cannot be determined 29%
Skip
21 Attempts 1 Comment
Vaanya Gupta 1 year ago
Since total weights of both groups are 4-digit numbers, the minimum one group can have is 1000kg and the maximum is 1190kg for the other. To get an integral value, we need the respective values to be divisible by 11 and 29.

29*41 = 1189kg

11*91 = 1001kg

These are the only possible values in the range we have.

41+91 =132.
Open in App